2012. február 24., péntek

Sajtos pogi II. verzió

Igaz van már fenn egy sajtos pogi receptem, de a finom pogácsákból sosem elég, így hoztam egy újabbat. Ami ugyanolyan, hanem még finomabb mint az első. Ez anyukám receptje. Nagyon nagy előnye, hogy nem kell hajtogatni, így is szép leveles, magas pogácsánk lesz. A másik pedig, hogy sokáig eláll lezárt edényben, vagy zacsiban, és még napok múlva is olyan mint ha friss lenne.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek só
1 kk. cukor
kicsi dobozos tejföl
20 dkg margarin
1,5 dl tej

Ennek a mennyiségnek legtöbbször én a dupláját veszem, mert hihetetlen gyorsan elfogy:-)

Elkészítés:

A cukoros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, tejfölt, majd az élesztős tejet. Jól összedogozzuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Kis cipót formázunk belőle, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt kicsit árgyúrjuk, majd kinyújtjuk, kb 1 cm-es legyen a tésztánk, pogácsszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, tojással megkenjük a tetejét, én kicsi reszelt sajtot is szórok rá. Még fél órát kelesztjük a tepsiben, majd közepes lángon pirosodásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése