2012. február 22., szerda

Gombás-sajtos karaj

Egyszerű, de nagyszerű étel. Lehet ebédre, de egy gyors vacsinak is elkészíthető. Amikor már nem tudok mit kitalálni, vagy már nagyon unjuk a csirkemellet, akkor ez az étel biztosan terítékre kerül.

Hozzávalók:

sertéskaraj, vagy bármilyen más hús, lehet tarja is pl.
gomba
hagyma
olaj
só, bors
sajt

Elkészítés:

A karajokat kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, egyéb sertéshúsokhoz illő fűszerekkel megfűszerezzük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek, addig elkészítjük a gombát. Hagymát apróra szeleteljük, olajon üvegesre pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a hagymához adjuk. Összeforgatjuk, majd kissé megpuhítjuk. Lehet konzervgombából is. Ha megpuhult a gomba akkor elővesszük a húsokat. Kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat, ráhalmozunk a hagymás gombás raguból. Tetejére sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése