2013. július 1., hétfő

Tejszínes-tárkonyos raguleves

Ez a leves kíváló, ha valami könnyű második fogást tervezünk, hiszen olyan tartalmas, hogy önmagában is megállja a helyét. Tele van finomabbnál-finomabb, friss zöldségekkel, hússal. Garantált siker :-)

Hozzávalók:

kb. 20 dkg csirkemell, vagy pulykamellfilé, esetleg csirkeaprólék
1 fej vöröshagyma
3 szál répa
2 szál petrezselyemgyökér
4-5 db gomba
egy szűk marék eperlevéltészta
jó marék zöldborsó
fűszerek ízlés szerint: tárkony, kakukkfű, petrezselyem, só. bors
2 dl. tejszín
1-2 ek. liszt

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a husikat és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük húslevesalaplével, vagy sima vízzel is lehet, hiszen a sok zöldségtől így is ízletes lesz. Fűszerezzük, majd ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a répát, a petrezselyemgyökeret és a borsót. Ha konzervborsót használunk, akkor természetesen csak a végén adjuk hozzá, hiszen az már meg van főzve. Ha már majdnem megfőtt minden, akkor jöhet bele a szeletelt gomba és a tészta. Legvégén a tejszínt összekeverjük a liszttel. A levest lehúzzuk a tűzről és a tejszínnel behabarjuk, majd még főzzük pár percig, és ha elég fűszeres akkor már kész is, ha nem akkor még pótoljuk ami hiányzik belőle. Palacsinta, vagy valami kelt tésztás második mellé tökéletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése