2013. július 20., szombat

Cukkinilepény

Tombol a cukkini szezon, nagyon olcsón lehet most hozzájutni. Egy baj van csak, hogy ezt a zöldséget nem lehet fagyasztani a magas víztartalma miatt, pedig milyen jó lenne télen csak elővenni. Na  mindegy most kell kihasználni akkor minden alkalmat arra, hogy fedezzük évi cukkiniadagunkat :-), pl. ezzel a finomsággal.

Hozzávalók:

2-3 db közepes cukkini
2 tojás
liszt
pici tej
bors
petrezselyem
1 fej lila hagyma
10 dkg sajt


Elkészítés:

A cukkinit, ha csenge akkor nem kell megpucolni, csak reszelni a reszelő nagylyukán, ha kicsit nagyobb méretű és öregebb fajta akkor előtte meghámozzuk és utána reszeljük. Megsózzuk és félretesszük egy 10 percre, hogy levet engedjen. A tojásokat felütjük, a hagymát apróra vágjuk. A tojásokhoz hozzáadjuk a fűszereket, hagymát, majd apránként lisztet és tejet keverünk hozzá. Jó sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Legvégén keverjük hozzá a reszelt sajtot és a cukkinit, melyet előzőleg jól kinyomkodunk, hogy a sós létől megszabadítsuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk és beletöltjük a masszát. Kb. fél órát sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Tálaláskor fűszeres tejfölt adunk hozzá. Szerintem hidegen a legfinomabb, de ízlés kérdése. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése