2013. július 6., szombat

Csokis-kekszes fagyi

Ahogy ígértem, itt az újabb fagyi recept. Igazából szinte ugyanaz, mint a puncs fagyi, csak természetesen most nem puncspudingport használunk, hanem csokisat. Meg lehet bolondítani sok mindennel. Én ezt most csokidarabkákkal és keksszel tettem, de el tudok bele képzelni, mondjuk rumot, vagy meggyet, vagy mindkettőt egyszerre :-)

Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1-2 ek. csokipudingpor
2 dl tej
5 ek. porcukor
pici só
2,5 dl tejszín
étcsoki, ízlés szerint
keksz

Elkészítés:

A tojássárgáját, kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport és a tejet, valamint a sót. Csomómentesre keverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, addig a hideg tejszínt felverjük, majd a kettőt összevegyítjük. Fagylaltgépbe tesszük és a gyártó utasításai szerint járunk el. Amikor már a gép jó sűrűre keverte és eléggé lehűtötte, akkor jöhetnek bele a kiegészítők, az apró darabokra vágott étcsoki, illetve a keksz. 
Gép nélkül is elkészíthető, csak ilyenkor kicsit jégkristályos maradhat. Ekkor, ha összevegyítettük a masszát és a tejszínt, egyből betesszük a fagyasztóba, majd kb. 20-30 perc múlva kivesszük és jól átkeverjük. Ezt megismételjük 4x, 5x. 
Apropó mivel a tojások fehérjét nem használtuk fel ehhez a recepthez, azért ki ne dobjuk. A következő receptben pont ezekre lesz majd szükségünk :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése