2013. július 4., csütörtök

Sörbundába bújtatott csirkemell

Igaz nyár van és meleg, úgyhogy a bunda most eszünkbe se jut, kivéve, ha egy finom kis ebédről van szó :-)
A sört nem szeretem, még a szagát se nagyon, de ebben a receptben mivel az alkohol sütés közben elszáll belőle, csak az íz marad meg, ami nagyon jó. Most ez lett ez elsőszámú húsos kedvencem :-) 


Hozzávalók:

50-60 dkg csirkemellfilé
kb. 1,5 dl sör
1-2 tojás
liszt
bors
olaj
fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat egy kis liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sört, jó sűrű palacsintatésztát kell hogy kapjunk. Ezt is ízesítjük, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Olajat hevítünk egy serpenyőben. A filéket belemártjuk a masszába és szép aranybarnára sütjük őket. Hideg kompóttal, uborkasalátával, vagy egy kis rizibizivel isteni :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése