2013. július 11., csütörtök

Baconbe burkolt rakott csirkemell

Nehogy azt gondoljátok, hogy csak fagyin élünk (bár én azon meg dinnyén lehet ellennék:-). Igaz meleg van, de azért néha főzök is. Most például ezt. A már előzőleg leírt kedvenc csirkemelles receptem mellé, ez volt a vasárnapi ebéd. Pont jó, arra, hogy a csirkemell szeletelésekor járó apróbb nyesedékeket, kisebb szeleteket felhasználjuk., még egy két hozzávaló, kb egy óra a sütőben és kész is :-)

Hozzávalók:

maradék csirkemell kockák
kb 2 tojás
3-4 ek. tejföl
1-2 ek. liszt
10-15 dkg reszelt sajt
szeletelt bacon
só, bors, egyéb fűszerek ki mit szeret
őzgerincforma, vagy püspökkenyér forma



Elkészítés:

A formát kibéleljük a baconnel, úgy hogy a végei lelógjanak. A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, én még petrezselymet, meg egy kis zúzott fokhagymát adtam hozzá. A tojásokat felverjük és a liszttel, tejföllel, sajttal összekeverjük. Ebbe a masszába keverjük a csirkemellet, majd a kibélelt formába öntjük. A bacon széleit visszahajtjuk, még egy kis sajttal megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával letakarva sütjük kb 20 percig, majd a fóliát levéve még hagyjuk hogy a bacon megpiruljon.




1 megjegyzés: