2012. október 24., szerda

Túrós-mazsolás rakott palacsinta

Túró! Ez az amit bárhol, bármikor, bármilyen formában megtudok enni. Most édesen készítettem el egy kis palacsintával, ami természetesen teljes kiőrlésű lisztből készült. Tulajdonképpen, ez a rakott verzió gyerekkorom nagy kedvence anyukám és mamám is sűrűn készített ilyet. Talán innen eredeztethető a túró mániám, vagyis nem biztos, mert ekkor a túrós tésztát még ki nem állhattam, ki érti ezt :-) 
Na, de a lényeg mindössze csak annyi, hogy a szokásos módon palacsintatésztát készítünk (gondolom mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje), így most azt nem részletezem. A túrót áttörjük villával és annyi cukrot adunk hozzá, amennyire édesen szeretnénk, tehetünk bele rumba áztatott mazsolát és citromhéjat és levet is, de persze ezeket ki is hagyhatjuk. Szóval ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozunk, ebbe tesszük szépen sorba egymás mellé a töltött palacsintánkat. A végén nyakon öntjük egy kis natúr joghurttal, vagy tejföllel, amibe előzőleg egy egész tojást egy kis cukrot elkeverünk. Forró sütőbe tesszük, amikor a tojásos massza szépen megbarnul a tetején készen is van.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése