2012. október 1., hétfő

Almás püspökkenyér

Rengeteg almát kaptunk nem régiben, így aztán egyértelművé vált, hogy valami almás finomság lesz belőle. Igazi őszt idéző sütire vágytam, és ez pontosan olyan, mert nem elég hogy almás, még finom dió és mazsola is került bele. Teljeskiőrlésű lisztből készítettem, barna cukorral és natúr joghurttal, így aztán még az egészségünkért is tettünk miközben jóízűen nassoltunk.

Hozzávalók:

50 dkg alma
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg darált dió
30 dkg liszt ( nálam most graham liszt volt)
1 cs. sütőpor
2 tojás
1 tk fahéj
+ kb 1,5 dl natúr joghurt (ez az eredeti receptben nem volt benne, de a teljeskiőrlésű liszt miatt, kellett bele, hogy ne legyen nagyon száraz a süti)
 
Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, hagyjuk, hogy levet eresszen. A hozzávalókat egy keverő tálba tesszük és elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt almát a levével együtt. Egy őzgerincformát, vagy püspökkenyérformát kivajazunk alaposan és beleöntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük közepes hőfokon, ha nagyon barnulna a teteje akkor alufóliával letakarjuk és úgy sütjük tovább.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése