2012. október 20., szombat

Lekváros-zabpelyhes süti

Milyen szerencse ha az ember szomszédja éppen egy biogabonaféléket feldolgozó üzemben dolgozik, hisz így ellátja a szomszédságot mindeféle földi jóval :-) Nemrégiben kaptam tőle sok-sok finomságot: zabpelyhet, teljeskiörlésű tönkölylisztet, szójapelyhet. Így hát nem kérdés hogy zabpelyhes sütik vannak előnyben nálam mostanság. A zabpehelynek rengeteg jó hatása van az egészségünkre, segíti az emésztést, rendben tartja a vércukorszintet...( a többiről majd a köv. bejegyzésben :-)
 
Lássuk a receptet:

Hozzávalók:
 
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg cukor
3 dkg durvára vágott dió
1 tojás
1 tk fahéj
2 tk szódabikarbóna
1 dl tej
3 ek lekvár (bármilyen lehet)

Elkészítés:

A nedves és a száraz anyagokat külön-külön elkeverjük. Tehát először a liszt+zabpehely+dió+fahéj+szódabikarbóna egy nagy tálba tesszük. Majd egy másikba a tojást+ a cukrot  a tejjel és a lekvárral összekavarjuk. Majd a kettőt egybeöntjük és szép sima tésztává kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük és egy kis kanál lekvárt teszünk a szeletek közepére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése