Így egy szép októberi napon került terítékre ez a finom almás süti.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg finom liszt
25 dkg RÁMA
12,5 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
2 tojás
2 evőkanál tejföl
Töltelék:
2 kg alma
20 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
Továbbá:
zsemlemorzsa
1 tojás sárgája a kenéshez
fahéjas cukor a szóráshoz
Elkészítés:
Almát reszeljük és állni hagyjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrokat, a sütőport, a tojásokat végül a tejfölt és egy csipet sót. Összedolgozzzuk, majd 2 cipót formázunk belőle, alufóliába csomagolva a hütőbe legalább egy órát pihentetjük. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, az egyik cipót pedig tepsiméretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd zsemlemorzsával meghintjük. Ezután a reszelt almához keverjük a fahéjas porcukrot és a citrom reszelt héját. Rászorjuk az almát a tésztára. A másik cipót pedig tetszés szerint ráreszelhetjük a tetejére, vagy csíkokat sodorhatunk és berácsozhatjuk. Én most megpróbáltam kb ugyanakkora méretűre nyújtani és rásímítani az almára, ezt is megszúrkáltam villával és tojással lekentem. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Fahéjas cukorral megszórjuk tálalás előtt.
Megsütöttem! Isteni finom lett! ;)
VálaszTörlésÖrülök neki, hogy ízlett a családnak :)
VálaszTörlés