2011. október 5., szerda

Almás-fahéjas muffin

A muffinokat leginkább az egyszerűségük miatt kevelem, mármint nem az ízvilág egyszerűsége miatt, mert az ezerféle lehet, csak a fantáziánkon múlik. Ami viszont az elkészítését illeti, na az az ami miatt nagyon bejön. Lényegében csak a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a végén az egészet egybe és már adagolhatjuk is a takaros muffin sütőformánkba:-)


Hozzávalók


250 g margarin
200 g cukor
5 tojás
250 g liszt
1 cs. sütőpor
1 tk fahéj
1 alma




Elkészítés:

Liszt+ sütőpor+ fahéj elkeverni. Másik tálban pedig a tojás és a margarint a cukorral habosra keverni. A legvégén belereszeljük az almát, majd a sütőporos liszttel összezutyuljuk. És kész, ennyi az egész, mehet az előmelegített sütőbe. 30-40 perc alat aranybarnára sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése