2012. május 15., kedd

Meggyes-pudingos pite

Mikor ennek a sütireceptnek a címét elolvastam, már akkor tudtam, hogy ezt meg kell csinálnom. Meggy+puding, már rossz nem lehet:-) És nem is, ez lett most az elsőszámú favorit nálam a meggyes sütik között. A tészta nagyon jó omlós, a meggyes töltelék édesen savanykás, nem áztatja el a tésztát, egyszerűen mennyei. A meggyet ne sajnáljuk belőle, attól lesz olyan nagy-nagyon jó :-)

Hozzávalók:

Tészta:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
2 egész tojás
csipet só
fél csomag sütőpor
1-2 ek. tejföl


Töltelék:

kb 70 dkg meggy, tisztán mérve
4-5 ek. cukor
6 dl meggylé
csipet fahéj
2 csomag vanília pudingpor, főzős fajta


Elkészítés

Először a tölteléket csináljuk meg, hogy legyen ideje kihűlni. Egyszerű az egész a meggyet lecsepegtetjük, majd a fennmaradó levéből, (ha kevés kiegészítjük), a cukorral és a pudingporral együtt elkészítünk egy egyszerű meggyes -vaníliás pudingot. Jó sűrűre készítsük, különben úgy jártok mint én. Nekem nem volt itthon csak 1 pudingporom, híg is lett egy kicsit és a töltelék nem szilárdult meg eléggé. Ha kész a puding, egy kevés fahéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a meggyet. Hagyjuk langyosodni.
A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval. Hozzámorzsoljuk a margarint, majd a 2 egész tojást és a cukrot is beletesszük. Össszegyúrjuk majd ha szükséges még egy kis tejföllel lazíthatunk a tésztán. Jól nyújtható tésztát kell kapjunk. Ha elkészültünk, akkor 2/3, 1/3-ad aránybam kettéosztjuk és 2 gombócot formázunk belőle. A nagyobbikat kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy a szélei a tepsi oldalát is befedjék, különben kifolyik a töltelék. Erre ráöntjük a meggyes pudingot, majd kinyújtjuk a kisebb adag tésztánkat is és ráfektetjük a töltelék tetejére. Villával megszúrkáljuk és tojással lekenjük. 180 fokon kb 45 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. És most összeszaladt a nyál a számban! hmmmmmmmmmmmmm de jó lenne....

    VálaszTörlés