2012. május 8., kedd

Csokis- banános süti

Nem rajongok túlzottan a banánért, de most valahogy mégis régóta ott motoszkált a fejemben, hogy valami banánosat kellene készíteni. Gyorsat, egyszerűt. Jelentem sikerült, sőt, hogy halmozzuk az élvezeteket még csoki is került bele, így lett ez aztán az eredeti recepttől eltérve, csokis-banános süti. Bár a párom szerint torta, hiszen kerek a formája, (szerinte, ami kerek az már torta:-) ), szóval akár így akár úgy nevezzük engem meggyőzött, édes kis finomság.

Hozzávalók:

kb db banán( 1 a tésztába összetörve, a többi a tetejére díszítésnek)
7 dkg vaj+ 1 dkg a forma kikenéséhez
2 ek porcukor
14 dkg cukor
2 tojás
14 dkg liszt
8 dkg darált dió
1 tk. fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
fél citrom leve
kb 125 g natúr joghurt
egy tábla étcsoki(elhagyható)

Elkészítés:

A legérettebb banánunkat villával pépesítjük. A száraz anyagokat, úgymint liszt, dió, sütőpor, szódabikarbóna fahéj, összekeverjük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a babánt, legvégül pedig egyenként a tojásokat. Fokozatosan összedolgozzuk a lisztes és a vajas-tojásos keveréket, a csokit miután apróra vágtuk ekkor keverhetjük bele (ha szeretnénk) a legvégén pedig joghurttal lazítjuk a masszát. Lehet nem kell bele mind, attól függ mennyit vesz fel a liszt.
Kerek tortaforma alját kikenjük vajjal, majd megszórjuk porcukorral. A maradék banánokat karikákra vágjuk és a forma alját kirakjuk vele, erre ráöntjük a masszát, majd 160 fokos sütőbe, 40 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése