2011. szeptember 26., hétfő

Paprikacsónakok

Egy kis vegarecept, bár annyira nem diétás, hisz van benne liszt és vaj is, de húsnélküli:-)
Önmagában, vagy hús mellé köretként is fogyasztható. Már régebben csináltam egyszer ilyet, akkor nagyon ízlett. Majd kicsit feledésbe merült(nem tudom miért), de mostmár mivel a családnak is ízlett felkerül a repertoárba.

Hozzávalók:

2-3 db szép színes pritaminpaprika
gomba, borsó ízlés szerint(igazából bármi mehet bele legközelebb szerintem kukoricával is kipróbálom)
bors
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
tej
sajt


Elkészítés

A paprikákat kettévágjuk kiszedjük a magjait, majd forró vízben 3 percig kicsit előfőzzük, 3 perc után hideg vízbe mártjuk majd lecsepegtetjük. Elkészítjük a tölteléket, a vajat felolvasztjuk majd beletesszük a lisztet és addig kevergetjük még a liszt szinte egy gombóccá nem válik, majd tejjel hígítjuk csomómentesre keverjük körülbelül olyan jó sűrű palacsintatésztaszerűt kell kapnunk, ezután tehetünk bele gombát, borsót(ki mit még), sózzuk, borsozzuk, sajtot reszelünk rá. Jól összeforgatjuk, majd megtöltjük vele a paprikacsónakokat. Tetejére reszeltsajtot teszünk és már mehet is a sütőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése