A recept:
Tészta:
6 tojás
20 dkg porcukor
6 evőkanál forró víz
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
A tojások sárgáját a porcukorral 15 percig fehéredésig keverjük(fontos, hogy ilyen sokáig, igaz már 3 perc után unja az ember, de muszáj). Ezután kis adagonként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporos kakaós lisztet, legvégül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje felvert habját. Kapcsos tortaformába öntjük, (amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral)Tűpróbáig sütjük. Igaz hogy nem szabad nyitogatni a piskóta sütésnél a sütőajtót, de ez csak az első 10 percre vonatkozik. Utána már szabad:-) Én legalábbis legalább 3szor nyitottam ki:-)
Meggyes töltelék:
1 üveg meggybefőtt(nálam 450g-os volt)
vanília puding
2 evőkanál cukor
4 dl meggylevelet felfőzünk egy csomag vaníliapudinggal és 3 evőkanál cukorral.Belekeverjük a meggyszemeket. És ennyi, de tényleg. Isteni finom.
Tejszínes töltelék:
6 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag zselatinfix(nekem ez vált be, de lehet sima zselatinpor is, vagy bármilyen habfixáló)
Tejszínt felverni, cukrot zselatinfixet belekeverni és kész.
Elkészítés:
Én 2 részre vágtam a tortaalapot rákentem a meggyestölteléket, majd habzsákba töltöttem a tejszínt és abból nyomtam a meggyes rétegre. Rátettem a piskóta másik részsét és a tetejét meg az oldalát megkentem a maradék tejszínnel, a végén csokiforgáccsal díszítettem és a maradék meggyszemekkel.
Igazából ez már csak fantázia kérdése:-)
A fényképért elnézést,nem a legjobb ezt(is) még gyakorolni kell:-)
UI.: Köszönet a szomszéd néninek, nélküle ez a torta nem készülhetett volna el. Ugyanis a tojásfehérje felverés után felmondta a szolgálatot a habverőm, füstölt, olvadtak az alkatrészek stb.:-) Szóval mikor végre a 4. szomszédot otthon találtam és kaptam tőle egy habverőt folytatódhatott a tortakészítés.
Mostmár itt is látom, milyen szuper lett! Volt kedved a habzsákkal "vacakolni"? :)) Én nyomom kanállal ...egy kör ez, egy kör az .. :))) nagyon-nagyon szép lett, gratulálok! Jöhet a következő ...
VálaszTörlés