2013. február 5., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta

Aki már nagyon unja a pörköltet, de a család mégis szereti, akkor ez egy kompromisszumos megoldás lehet. Hiszen semmi más nem kell hozzá csak egy kis pörköltmaradék, palacsinta és egy kis tejföl. Így jól járnak a húsimádók is, no meg a palacsintarajongók is.

Hozzávalók:
 
maradék pörkölt, bármilyen lehet min. 30-40 dkg húsból
1 kis pohár tejföl
szép, aranybarna színű palacsinták

Elkészítés:

A pörköltet a szokásos módon elkészítjük, majd ledaráljuk, de úgy hogy előtte pár kanállal félreteszünk a sűrű szaftjából. Kisütjük a palacsintákat. Gondolom mindenkinek megvan a saját, jólbevált receptje, így nem is kísérletezek ennek leírásával. Igaz nem is nagyon tudnék, mert ezt mindig csak úgy érzéssel készítem, a lényeg az hogy ütök fel egy tojást, ehhez adagolom folyamatosan a lisztet és a tejet felváltva, közben adok hozzá kicsi cukrot sót és kb fél dl olajat, no meg egy kis bubis vizet, ha épp van otthon. Ezt addig kevergetem még szép sima állagú nem lesz, aztán pár óra pihi, majd ha túl sűrű még keverek hozzá tejet, és már jöhet is a sütögetés. Ha kész vannak a palacsinták, akkor a húsos masszához kis tejfölt keverek (1-2 ek. ), ezzel töltöm meg a palacsintát, majd négyszögletűre hajtogatom. Tálaláskor tejfölben elkeverem a félretett szaftot, és ezzel locsolom meg. Melegen a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése