2012. augusztus 20., hétfő

Habos-gyümölcsös álom

Az első legfontosabb dolog amit tudni kell erről a finomságról, hogy sütés nélküli, vagyis nem kell bekapcsolni ebben a nagy melegben a sütőt. Már jól indul nem? :-) Szóval mindent csak szép sorban le kell rakni egymás után egy éjszaka hűtő és már fogyaszthatjuk is.


Hozzávalók:

5 dl tejszín (nálam hulala vált be)
4-5 db őszibarack vagy más gyümölcs
kicsi rum, vagy aroma
2 dl víz
3-4 ek baracklekvár
1 csomag babapiskóta
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 tábla étcsoki (ennek hiányában egyszerűen csokipudinggal is helyettetítehetjük, vagy nutellával)
6-7 ek cukor


Elkészítés:

A babapiskótákat beáztatjuk a vizes elkevert rumos lekvárban. Nem kell sokáig csak épphogy beleforgatjuk egy kicsit. Veszünk egy kerek tortaformát, vagy jénait és a piskótákkal kirakjuk az alját. Megfőzzük a pudingot, kicsit kevesebb tejjel mint a zacskóra van írva, hogy tuti megdermedjen, majd a végén beletördeljük az étcsokit és jól elkeverjük. Hagyjuk kihűlni. A barackokat meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Jöhet a folyamatos rétegezés, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Szóval legalulra piskóta, erre a csokis puding, vagy nutella, erre a barack majd a tejszín egy része. Így tovább pakolgatjuk, legfelülre tejszín kerüljön. Mehet is a hütőbe egy jó pár órára, de legjobb ha egy egész éjszakára. Másnap gyönyörűen megdermed és szeletelhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése