2012. augusztus 9., csütörtök

Rakott cukkini

Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a többi rakott zöldséges étel, sőt még az ízében se nagyon más. Főleg mivel a cukkini talán az egyik legsemlegesebb ízű. Tehát simán bele lehet rejteni bármilyen húsos ételbe úgy hogy senki nem veszi észre, még az sem aki különben nincs túl jó barátságba a zöldségekkel :-) Nálunk hála ég nem kellett rejtegetni, így szép karikákra szelve került az ételbe.

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini
15 dkg rizs
fél kg darálthús
só, bors
egy nagy doboz tejföl
pici olaj
1 nagy fej vöröshagyma


Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és pici olajon megfonnyasztjuk, erre rádobjuk a darálthúst. Fehéredésig főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal. Közben a riszt feltesszük főzni. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, picit sózzuk és hadjuk állni egy fél órát, hogy levet eresszen. Amikor mindennel megvagyunk, akkor egy hőálló tálat tejföllel kikenünk, belszórjuk a darálthús egy részét erre cukkini szeleteket pakolunk ,majd rizst, tejföllel betakarjuk. Jöhet még egy réteg, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a lényeg, hogy tejföllel zárjunk. Előmelegített sütőben fél órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése