2011. november 21., hétfő

Pizzás csiga

A múltkor rozsos virslis kiflin felbuzdúlva, ismét előkaptam a rozslisztet, egy icipicit variáltam a tésztán és most pizzás csigák készültek. Valahogy én a rozsos ízvilágot inkább csak sósan tudom elképzelni, bár lehet érdemes lenne valami édes töltelékkel is. Na majd legközelebb:-)

Nos a recept:

Tészta:

Hozzávalók:

Lényegében ugyanaz, mint a rozsos kifliknél, csak most több rozslisztet tettem bele, az egészségeséletmód jegyében:-) Így most nem 15, hanem 20 dkg rozsliszt került bele. A többi ugyanaz.


Töltelék:

sűrített paradicsom
hagyma
bors
bazsalikom
oregánó

A hagymát apró kockára vágom és az összes többi hozzávalóval jól összekeverem, ha esetleg túl sűrű akkor egy kis ketchup-al hígítható, vagy esetleg egy víz hozzáadásával.

Szóval készítünk a szokásos módon egy kelt tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk megkenjük a fent említett masszával feltekerjük, szeleteljük kis csigákat kapunk. Kivajazott, lisztezett tepsiben kb fél óra alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése