2015. október 30., péntek

Macskaszem

Gyerekkorom régi emlékképe ugrott be amikor egy ismerősöm megosztotta ezt a süti receptet. Emlékszem a jó kis falusi lagzik elmaradhatatlan finomsága. Dió és a meggy mennyi találkozása,azonnal éreztem a finom ízeket a számban, amint megpillantottam a képet.

Tészta:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő
6 evőkanál tej
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg dió
1 üveg meggylekvár
15-20 szem meggy

Elkészítés:

A lisztet a margarint és a tojássárgáját összegyúrjuk a tejjel és a cukorral felfuttatott élesztővel. 2 cipót formázunk belőle és 20 percig pihentetjük.
A fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.
Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát a két szélét hosszában megkenjük lekvárral és megszórjuk meggyel és egymással szemben párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük. A két tekercs közötti mélyedésbe rakjuk a diós habot. A tekercseket szorosan egymás mellé tesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 25 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése