2015. október 2., péntek

Vasárnapi ebéd kép nélkül

Sok magyar családnál, ha vasárnap akkor mi más is lehetne az ebéd, mint húsleves, rántott hússal. Igen mi is szeretjük, sűrűn el ő is fordul hogy ez a menü, de azért igyekszünk újdonságokat is bele vinni a megszokott hagyományokba. Annyira belefeledkeztem viszont a főzésbe, majd utána az ízorgiába, hogy fényképezni elfelejtettem. Gondoltam akkor ez a recept fel se kerül, na de annyira finom lett. Most ez az egyik kedvencem, főleg a köret, hogy muszáj leírnom ide, már csak magam miatt is, hogy nyoma legyen. 
Az alap természetesen itt is a csirkemell, bár szerintem bármilyen húsból kivitelezhető. A köret krumpli, de az sem a  hagyományos fajtából. Na de mindjárt olvashatjátok is :-)

Paprikás szaftos hús

Hozzávalók:

fél kg csirkemell
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál pirospaprika
liszt
olaj

Hagymás tepsis krumpli

Hozzávalók:

krumpli
vaj
sajt
hagyma
bors
tejföl 

Elkészítés:

A húsokat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt egy nagy tálba tesszük, ízlés szerint reszelünk bele fokhagymát, és pirospaprikával megszórjuk. Jól összekeverjük. A hússzeleteket beletesszük és pár órára vagy akár éjszakára a hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztbe megforgatjuk és olajban kisütjük.
Közben a krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk. Egy jénait kikenünk vajjal, a krumpli egy negyed részét nagy lyukú reszelőn rászeljük, majd hagymaszeletekkel leborítjuk, erre sajtot reszelünk, majd vajkockákat teszünk rá. Utána újra reszelt krumpli, hagyma, sajt, vaj és így tovább még elfogy minden hozzávaló. A tetejét tejföllel meglocsoljuk és pirulásig a sütőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése