2015. február 3., kedd

Fokhagyma krémleves

Mióta megszületett a kislányom és főleg mióta anyatejen kívül mást is eszik egyre több a leves nálunk. Imádja a leveseket, meg úgy általában mindent(hála ég). Borsó a mindene, meg a husi leves, no meg a krémlevesek, mert hogy abba lehet bele tenni "bogyót", tisztességes nevén levesgyöngyöt:-)
Így ha már ennyire leveses, no meg amúgy is kell télvíz idején a sok vitamin meg az immunrendszer-erősítés, mi is lenne jobb, mint a fokhagyma.

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
kb 2 fej fokhagyma
só, bors
fél liter, tej
fél liter víz
2 dl tejszín
egy kanál liszt
sajt a tetejére

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és szeletelőgépbe tesszük. A fokhagymával ugyanígy járunk el. Elég babra munka a fokhagyma pucolás, de megéri a fáradozás :-) Akinek van türelme még a pucolás után, az persze késsel is felszeletelheti apróra a hagymákat. Én jobbnak láttam, ha ezt a szeletelőgép teszi meg helyettem. Szóval miután apróra vágtuk a hagymákat, kevés olajon megpároljuk őket, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük, közben ízesítjük, sóval, borssal. Kb. amikor félig megfőtt akkor hozzáöntjük a tejet is, azzal is tovább pároljuk a hagymákat. A legvégén a tejszínt összekeverjük a liszttel és besűrítjük vele a levest..
Tálaláskor sajttal megszórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése