2013. április 9., kedd

Zellerkrémleves

Nem vagyok leveses, de a krémlevesek jöhetnek bármikor. Volt itthon egy szép nagy zellerszáram, meg friss újhagymám, egy kis tejszínem, szóval semmi akadálya nem volt egy finom, meleg krémlevesnek.

Hozzávalók:
 
zeller
újhagyma
fél csokor petrezselyem
bors
pici olaj
kicsi sajt
1 doboz tejszín
kiflikarikák, a tálaláshoz


Elkészítés:

A hagymát karikákra vágom és olajon kicsit megpirítom, a zellerszárat is nagyobb darabokra szelem, hozzádobom a hagymához és pár percig együtt pirítom őket. Ezután felengedem vízzel, amennyi éppen ellepi és addig főzöm a zellert amíg meg nem puhul. Közben hozzáadom a petrezselymet. Amikor kész, akkor egy turmix segítségével leturmixolom, visszateszem a gázra és felöntöm a tejszínnel, ízesítem sóval, borssal. Felforraljuk, majd a legvégén egy kis sajtot reszelünk hozzá. Ha kell még sózzuk, de csak óvatosan, mert könnyen el lehet sózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése