2013. április 1., hétfő

Eperlekváros-linzerszívek

Még ilyen se volt, de most nem rendeztem nagy sütést az idén húsvétkor. Ezt is a "sütiundoros" időszakra fogom, no meg a lustaságra, valahogy nem jött az ihlet a sütésre. Hiába na, ha nem kívánom, akkor megcsinálni sincs kedvem. Úgyhogy maradtak ezek a kis szívecskék, ezzel jól elpamacsoltam egy délután és kész befejeztem.

Hozzávalók:
 
fél kiló liszt
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg vaj

Elkészítés:

Mivel ez egy linzer tészta, ezért szigorúan hütőhidegnek kell lennie mindennek. Egy keverőtálba teszek mindent, a vajat apróbb darabokra vágom és szépen a kezemmel egy gombóccá gyúrom. Próbáljuk gyorsan dolgozni, hogy ne melegedjen fel a kezünktől a vaj. Ha elkészült a gombóc, akkor fóliába csomagolva minimum egy órára a hűrőbe tesszük, az se baj, ha egy éjszakát benn van. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formáju szaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőbe toljuk, majd amikor szép aranysárga, akkor kivesszük. Vigyázat gyorsan megég, nézegessük időnként. Ekkor még kőkemény, de nem baj, így a jó. Megkenjük lekvárral és egy zárható dobozba tesszük. Másnapra tökéletesen megpuhul. Porcukkorral megszórjuk tálalás előtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése