2013. március 23., szombat

Fahéjas almatorta

Még mindig nem kívánom annyira a sütiket, de a család többi tagját nem szeretném büntetni. Így néha napján azért bekapcsolom a sütőt :-)
Tegnap vettünk egész jó áron, finom, jó, savanyú zöld almákat, amik sütibe kívánkoztak. Engedtem tehát a kérésüknek :-)

Hozzávalók:
 
kb 5 db alma
1 tk fahéj
20 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tk sütőpor
2 egész tojás
3 ek. tej

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és a fahéjjal megszórjuk. A lisztet kimérjük és a sütóporral elkeverjük. Egy másik tálba összekeverjük a cukrokat, a tojással, tejjel és a vajjal. A két masszát összedolgozzuk és egy 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. A fahéjas almaszeleteket szépen, sorba kirakjuk a massza tetején, egy kis cukorral megszorjuk, majd a előmelegített sütőben közepes hőfokon 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése