2012. november 2., péntek

Virslik bundában

Lángos kívánt ma a család, illetve nem ma, már hetek óta napirenden van a téma, de ma végre lett is belőle valami. Sürögtem - forogtam a konyhában, mikor szembe jött velem egy csomag virsli, hamar jött is az ötlet, hogy becsomagoljam őket a fincsi, kelt lángostésztába. Semmi nagy ördöngősségre nem kell gondolni, csupán annyi az egész, hogy a szokásos lángos tészta megkelesztése után 8-10 darabra vágjuk a tésztánkat, egyenként kis gombócokat formázunk belőle. Egy részét kinyújtjuk vékonyra, belerakjuk a szélére a virslit és szépen feltekerjük, majd bő, forró olajban kisütjük. A maradék tésztából pedig lángost formázunk, ha van kedvünk :-), ha nincs akkor mehet abba is virsli. Szerintem próbáljátok ki, olyan mintha egy kis hotdog lenne. Én ahogy harapom úgy mártom bele a tejfölbe, majd a reszelt sajtba. Isteni, kár, hogy nem lehet sokat enni belőle, elég laktató és hízlaló is sajna.
Eredeti lángos recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése