2012. június 28., csütörtök

Gyümölcsleves

Ezeken a forró napokon valahogy az ember mindig csak inna és persze hideget, étel nem nagyon megy le a torkunkon meleg leves meg pláne. Mondjuk be kell valljam nem is vagyok annyira leveses, sőt ebből kifolyólag nem is nagyon szoktam főzni, esetleg a szokásos húslevest, no azt se minden vasárnap csak néha :-) No meg a krémlevesek na azok aztán jöhetnek. És kb ennyi kifújt, ennyi a leves repertoárom, ha nagyon gondolkodom talán még egy kettő eszembe jut de több már tényleg nem. Na de a gyümölcsleves az más, sőt szerintem nem is igazán leves, inkább kompót, de mindegy a lényeg, hogy nyáron nagy melegben életmentő tud lenni.

Hozzávalók:


Sok-sok gyümölcs vegyesen, nálam most ribizli, málna, meggy, barack, és alma volt kb mindegyikből egy maréknyi, plusz 2 barack és egy alma
fahéj
szegfűszeg
cukor
1 csomag vaníliás főzős pudingpor


Elkészítés:

Egy nagy lábasban megmosom a kimagozott feldarabolt gyümölcsöket, majd efelengedem vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezem fahéjjal és szegfűszeggel ízlés szerint, cukrot teszek bele és hagyom hogy felforrjon. Ha egyet rottyant akkor veszek ki a főzőléből és a pudingport elkeverem benne, majd a tálba öntöm és kicsit kavarok rajta, aki sűrűbben szereti két csomagot is használhat. Közben folyamatosan kóstolom, hogy kell-e bele még fűszer, vagy cukor. Ha már kellően besűrűsödött akkor kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése