2016. február 18., csütörtök

Narancsos-diós kehely

Igen egy újabb édesség. Miután nagyobb mennyiségű zabpehely lisztet sikerült beszereznem, egyszerűen késztetést érzek minden hétvégén hogy valamilyen nyalánkságot produkáljak vele. Na jó, amúgy is szeretünk nasizni a vasárnapi ebédek után, a szokásos filmezős délutánunkon(szigorúan addig még alszik a gyerek :-), de így hogy szinte büntetlenül tehetjük, külön élvezet :-)

Hozzávalók a tésztához

2 tojás
20 dkg liszt( nálam vegyesen zabpehely liszt, teljeskiőrlésű rozsliszt és egy pici sima búza liszt)
2 kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek kókuszolaj
300 g natúr joghurt
egy marék dió
egy narancs leve

Elkészítés:

A száraz és a nedves alapanyagokat külön elkeverjük. A két részt összeöntjük, legvégén hozzákeverjük az apróra vágott diót. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kicsi adag gí egy kis jénai tálat használtam, kibéleltem sütőpapírral és mehetett a sütőbe.
Amíg sül, egy csomag vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzünk.
Ha a tészta kihűlt, apró kockákra vágjuk /tépjük, kinek hogy tetszik és egy pohár, vagy kehely aljába rétegezni kezdjük. Egy réteg diós piskóta, egy réteg vanília puding, egy réteg apróra vágott narancs. A végén aki szereti olvasztott csokival díszítheti, vagy a merészebbek tejszínhabbal. Ez nálunk most elmaradt :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése