2014. június 29., vasárnap

Cseresznyés-ribizlis süti

Nem tűntem ám el végleg, meg enni is eszünk sőt néha még édességet is, csak ide kirakni nincs időm. Az én drága kicsi kis huncutkám egyre kevesebbet alszik ezzel párhuzamosan egyre inkább kíváncsi a nagyvilágra. A felfedezések korszakát éljük most és persze a legérdekesebb dolgok a konyhában lapulnak, úgy mint kamrapolc, azon belül is a zöldségeskosár, edények, tálak, no meg a sütő gombjai. Na azt igazán izgi tekergetni, úgyhogy ember legyen a talpán aki mer így sütit sütni. :-) Na de nem baj hamarosan a kis felfedezőből kiskukta lesz, akkor aztán bombázlak majd titeket a finomabbnál finomabb ételekkel.

No de tegnap csodák csodájára de. aludt kerek 2 órát, így gyors összedobtam ezt a finomságot. Az összedobtamot értsd szó szerint :-)

Hozzávalók:

1 bögre cukor
2 bögre liszt
1 tojás
1 bögre tej
kb 2 fakanál vaj
negyed bögre kakaópor
1 cs. sütőpor
jó sok gyümölcs nem kell sajnálni(lényegében mindegy milyen ami épp otthon van, nálam ez most cseresznye és ribizli volt)

A gyümölcs kivételével mindent egy tálba teszünk és összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk lisztezünk és beleöntjük a masszát, majd a tetejét megszórjuk gyümölccsel. előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése