2013. január 9., szerda

Reszelt túrós

Ez is egy hagyományos süti nálunk. Ezt mindig anyukám huga készíti, nem csak karácsonyra, hanem szinte minden ünnepre, főleg azokra az alkamakra készítette amikor én is jelen voltam, ugyanis nagyon sokáig ez volt a kedvenc sütim tőle :-) Mára már nem a legkedvesebb, de azért még mindig szeretem. Hiába na hisz túrós, csak jó lehet. Elkészíteni se túl bonyolult, már ha csak azt vesszük, hogy a tésztanyújtással nem lesznek gondjaink, hiszen a nevéből adódóan ezt reszelni kell. Na de lássuk mit és hogyan.

Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
fél cs. sütőpor
5 ek. kakaópor
1 margarin

Krém:

50 dkg túró
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
3 tojássárgája
4 tojás felvert habja
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük a masszát és két kis henger alakú formát készítünk belőle. Folpackba csomagoljuk és a mélyhűtőbe tesszük. Én ezt már előző este megszoktam csinálni, hogy biztos jó kemény legyen és könnyen tudjam reszelni. Szóval másnap előveszem a tészta egyik felét és nagy lyukú reszelőn egy közepes tepsibe reszelem a tésztát, én nem szoktam kivajazni, mert elég sok a magarin a tésztába, nem ragad bele. Ha ez megvan jöhet a túrós réteg. A túrót villával összetörjük és a tojásfehérje kivételével mindent szépen hozzáadunk és összekeverjük. Legvégül óvatosan adjuk hozzá a tojások felvert habját. Ezt a masszát ráöntjük az első réteg tésztára. Ennek a tetejére reszeljük a következő adag tésztánkat. Közepes hőfokon 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése