2015. április 8., szerda

Zserbógolyó

A karácsonyi asztal elképzelhetetlen zserbó nélkül, az mindig kötelezően sütnöm kell. Igaz most húsvét volt, de valahogy mégis vágytam a zserbó ízre. Sütni nem szerettem volna, ezért gyors kutakodtam kicsit a neten, és láss csodát van másik út is a zserbóig :-)

Hozzávalók: 

20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
10 evőkanál baracklekvár
egy tábla étcsoki
tej

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntjük a hozzávalókat és lekezdjük szépen a kezünkkel összegyúrni, ha esetleg szükséges akkor még tehetünk bele a lekvárból. Lényeg, hogy jól összeálljon az alap, amiből majd szép golyókat tudunk formázni. Kicsit ragadós ez a munkafolyamat, de megéri, mert tényleg isteni finom :-)
Szóval, ha jól összeállt a massza, akkor apró kis golyókat formázunk a kezünkkel. Közben vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit. És mindig teszek hozzá tejet is, valahogy attól nekem finomabb, krémesebb lesz. Jó folyós legyen a csokink, hogy a golyónkat szépen bele tudjuk mártani. Amikor megforgattuk a csokiba őket, akkor egy fogpiszkáló segítségével kihalásszuk és egyesével muffinpapírokra helyezzük őket. Másnap lesz igazán finom, amikor már jól összeértek az ízek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése