2013. június 3., hétfő

Mascarpones-erdei gyümölcsös torta

Szülinapot ünnepeltünk a hétvégén, így már hetekkel ezelőtt gondolkodóba estem, hogy milyen torta is készüljön. Könnyű, nyári, gyümölcsösre gondoltam, hát azt hiszem ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelelt. A tészta egyszerű, mert nem kell a tojásokat szétválasztani, csak gyors kevergetés, kicsi sütés és kész, a krém meg a fanyar gyümölcsök miatt tökéletesen illik hozzá. Nekem kedvencem lett :-)

Hozzávalók:
 
Tészta:
 
5 egész tojás
13 dkg liszt
2 dkg kakaó
15 dkg cukor
3 ek. olaj
 
Krém:
 
500 g mascarpone
200 ml tejszín
kb fél kg erdei gyümölcs
cukor ízlés szerint
1 csomag zselatinfixpor
 
Tetejére:

egy marék gyümölcs
étcsokiforgács

Elkészítés:

Az egész tojásokat, habosra keverjük a cukorral, kézi mixerrel legalább 10 percig. Ezután kanalanként hozzáadjuk a kakaós lisztet. Legvégén a tál oldaláról belecsorgatjuk az olajat.
Egy 28 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük, közepes hőfokon. Sütőfüggő, de nálam kb fél óra volt.
A krémhez a mascarponét összekeverjük, a leturmixolt gyümölccsel és cukorral, legvgül keverjük bele a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet. A krémet a kihült tortakarikára simítjuk. Tetejét kirakjuk gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése