Hozzávalók:
1 kg sertéstarja( én ebből szoktam, bár az igazi marhából készül)
sertés fűszerkeverék
só
bors
jó sok vöröshagyma én személyenként 2 egész fejet szooktam számolni
krumpli
olaj
Elkészítés:
A húsokat kissé kiklopfoljuk, majd ízlés szerint befűszerezzük, beletesszük egy nagy tepsibe szorosan egymás mellé, meglocsoljuk egy kis olajjal, lefedjük és mehet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap az előmelegített sütőben alufólia alatt kb 1 óráig, majd levéve róla a fóliát pirulásig sütjük, kb 180 fokon. Amíg sül elkészítjük a krumpli pürét. Én héjában szoktam megfőzni a krumplit, majd megpucolom, krumplinyomóval összetöröm, sózom és egy kis margarint, vagy vajat keverek hozzá. Ha ez is kész, akkor megpucoljuk a hagymát, karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, mert könnyen megég és akkor keserű lesz. Ennyi, kész is, isteni gyors vacsi, vagy ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése