Nem vagyok túlzottan nagy levesimádó, de a krémlevesek valahogy nagyon belopták a szívembe magukat. Így ha nem is túl gyakran, de azért néha napján készítek ebből-abból. Most a brokkoli volt soron. Nagyon egyszerű, hamar elkészül és szerintem még a nagy brokkoli gyűlőlők is meg tudják enni, mivel nem érződik ki rajta a tipikus züldségíz. Kivéve, ha az én páromról van szó, mert ő aztán egy fél kávéskanállal se kíván belőle enni, hiába bizonygatom, hogy ez bizony amellett, hogy egészséges, még finom is. Nem baj előbb utóbb majdcsak győzök :-)
Biztos sok készítési módja van. Én igazság szerint egy receptkönyvet se bújtam eme leves kapcsán, csak elkezdtem készíteni, úgy ahogy szerintem kell és jó.
Szóval ahogy én csinálom:
Hozzávalók:
egy jó nagy fej brokkoli
ételízesítő
só, bors
sajt
kb 2 dl tejszín
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom és felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. Teszek rá ételízesítőt, majd lefedem és puhára főzöm. Ha megpuhult, a turmixgépbe teszem, kicsit öntök rá a főző levéből, majd pépesre turmixolom. Egy főzőedénybe beleöntöm a pépet, majd felöntöm a tejszínnel és felforralom, ha túl sűrű akkor önthetünk még a főzőléből. Sózzuk, borsozzuk, de óvatosan mert ha áll egy kicsit a leves, akkor mindig sósabb, nem tudom miért. Szóval ha még azt érezzük kellene bele egy kicsi, akkor már ne tegyünk:-) A legvégén sajtot reszelünk bele, és kész is. Én vagy píritok mellé toast kenyeret, vagy levesgyöngyel eszem, mindkettővel finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése