Visszatértem a nyári kedvencekhez a fagyihoz. Készítettem közben már túrósat is, cseresznyével, meg citrommal, de megmondom őszintén azzal még kísérletezni kell, majd ha meg lesz a tökéletes recept, hozom. Így se rossz, én már kezdem megszokni, csak elég darabos és kristályos lett. Na de azóta elkészült a csokis meggyes változat is. Ugyanolyan, mint a csokis-kekszes, csak keksz helyett meggyet tettem bele, nem csalódtunk :-)
No de lássuk a mait:
Hozzávalók:
30 dkg natúr joghurt
2 dl habtejszín
15 dkg porcukor
2 tojásfehérje
erdei gyümölcs keverék ízlés szerint
2,5 dkg víz
Elkészítés:
A natúr joghurtban elkeverjük a cukor felét és a habtejszínt (nem kell felverni). A vízből és a maradék cukorból szirupot főzünk. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzácsurgatjuk a forró szirupot, majd tovább verjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. A joghurtos keveréket hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, összekeverjük. Az erdei gyümölcsöket áttörjük, ha fagyasztottat használunk akkor természetesen előtte felengedjük. Én ezt a műveletet krumplinyomóval szoktam csinálni, de aki még pürésebbre, simábbra szeretné annak a turmixgépet ajánlom. Ezt is hozzákeverjük a joghurtos, fehérjés keverékhez. Fagyi gépbe tesszük és hagyjuk hogy elvégezze a dolgát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése