2012. szeptember 8., szombat

Rizses csoki házilag

Nem vagyok egy csokiőrült, de a rizses csoki az mindig le tud venni a lábamról. Ezért nem is veszek sűrűn, mert akkor képes vagyok azon nyomban megenni egy egész táblával. Viszont nem rég jártamban keltemben, rátaláltam egy üzletben, egy csomag berna puffasztott rizsre. És ekkor bevillantak gyerekkorom emlékképei, amikor anyukám készített nekünk otthon rizses csokit. Így hát nem volt mit tenni, bekerült a kosaramba, onnan a kamrapolcra és csak várta már egy jó pár hete, hogy elkészüljön a finomság belőle.

Hozzávalók:
 
1 zacskó puffasztott rizs( nálam ez 10 dkg volt, ennek a felét használtam most fel)
25 dkg étcsoki
2 tk vanília kivonat
kicsi fahéj


Elkészítés:

Végtelen egyszerű. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, beletesszük a fahéjat és a vanília kivonatot, majd amikor teljesen folyós lesz, belekeverjük a rizst. Kibélelünk egy formát,amilyet akarunk folpackkal. Lehet ez őzgerinc, kerek tálca aminek van egy kis széle, vagy jelenesetben egy téglalap alakú jénai. Ebbe beleöntük a rizses masszát. A hűtőben kb 3 óráig dermesztjük, majd tetszőleges formákra szeleteljük. Szerintem jobb mint a bolti, már csak azért is mert ebben nincs cukor :-)

 
 
 
Pár szó a költségekről, csak hogy mégjobban kedvet kapjatok :-)
 
Puffasztott rizs: 10 dkg (amiből én most csak a felét használtam el) 250 Ft
Étcsoki: lidl-s 70 %-os 1 db 270 Ft
Vanília aroma + fahéj: kb 80 Ft, csak hogy kerek legyen a vége
Összesen: 600 Ft
 
Ebből kijön minimum 6 tábla csoki, aminek a költsége ugye még testvérek között is több ennél. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése