Szeretem a cukkinit, mert könnyű, finom és egészséges. Nagyon jól bele lehet rejteni ételekbe úgy, hogy senki nem veszi észre, abban bizony zöldség van. Ezt még a párom is megeszi, pedig nincs túl jó barátságban a cukkinivel.
Hozzávalók:
3 db közepes zsenge cukkini
liszt
1 tojás
2 g. fokhagyma
tej
só
bors
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk és a reszelő nagylyukán lereszeljük, sózzuk és hagyjuk állni kicsit. A lisztből, tojásból, tejből tulajdonképpen egy sűrű palacsintatésztát készítünk, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Olajat hevítünk egy serpenyőben. Amígy melegszik, a cukkinit jól kinyomkodjuk és a palacsintatésztához tesszük. Összekeverjük, majd egy kanál segítségével kis halmokat kanalazunk a serpenyőbe. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük. Nem szabad hirtelen, mert akkor a közepe nem sül át. Rizzsel és fokhagymás joghurttal, vagy tartár mártássak tálaljuk.
Ez olyan, mint az én tökpuffancsom! Ahhoz kapros-fokhagymás tejfölt szoktam készíteni. Legközelebb, cukkinivel fogom készíteni. Biztosan nagyon finom! Ja, én nem szoktam kinyomkodni, abban keverem bele a hozzávalókat. Kevesebb tojás kell! :)))
VálaszTörlésMilyen igazad van, legközelebb kipróbálom :-)
VálaszTörlés